Raketa ispaljena s područja Gaze

Sedam ozljeđenih u raketnom napadu u blizini Tel Aviva

Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je da je raketa ispaljena s područja Gaze na oblast Mishmeret, udaljenu 40 kilometara od Tel Aviva. Iz medicinske službe javili su da je ozlijeđeno sedam osoba, među kojima i dvoje djece.
Vijesti / Svijet | 25. 03. 2019. u 10:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raketa ispaljena s područja Gaze pogodila je kuću u središnjem Izraelu i povrijedila sedam osoba. Izraelske vlasti ističu da je ovo prvi ovakav napad nakon 2014.

Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je da je raketa ispaljena s područja Gaze na oblast Mishmeret, udaljenu 40 kilometara od Tel Aviva. Iz medicinske službe javili su da je ozlijeđeno sedam osoba, među kojima i dvoje djece. Nijedna palestinska organizacija za sada nije preuzela odgovornost za napad javlja Xinhua.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji se trenutno nalazi u Washingtonu kako bi se sastao s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, poručio je da je ovo ''zločinački čin'', te da će Izrael na njega ''snažno odgovoriti''. Također je rekao kako će zbog hitnosti situacije skratiti svoju posjetu Washingtonu i vratiti se u Izrael odmah nakon sastanka s Trumpom.

Raketni napadi u središnjem Izraelu inače su vrlo rijetki.  Dvije rakete s područja Gaze ispaljene su 14. ožujka na izraelsku prijestolnicu, ali nisu prouzrokovale štetu. Ovaj raketni napad dogodio su u vrlo ''osjetljivom'' trenutku, obzirom da će u Izraelu za dvija tjedna biti održani opći izbori. Netanyahu vodi vrlo napetu kampanju za reizbor i pod velikim je pritiskom opozicije da zaustavi palestinske napade.

Kopirati
Drag cursor here to close