Opa

Sebični Trump lagao za pismo iz Sjeverne Koreje

Komentirajući napise u američkim medijima, agencija KCNA piše da se američki predsjednik možda referirao na neka pisma razmijenjena u prošlosti.
Vijesti / Svijet | 19. 04. 2020. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Korea demantirala je u nedjelju američkog predsjednika Donalda Trumpa da je primio pismo iz te zemlje, objavila je državna agencija KCNA citirajući sjevernokorejskog šefa diplomacije.

Kako prenosi Reuters, demantij je upućen nakon što je Trump rekao novinarima da je primio ''lijepo pismo'' od sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una.

Trump je, podsjeća Reuters, u subotu u Washingtonu rekao kako Americi ''ide baš dobro sa Sjevernom Korejom''.

Komentirajući napise u američkim medijima, agencija KCNA navela je da se američki predsjednik možda referirao na neka pisma razmijenjena u prošlosti.

''Nije bilo pisma adresiranog nedavno na američkog predsjednika od vodstva Sjeverne Koreje'', navodi KCNA.

Sjevernokorejsko ministarstvo potvrdilo je agenciji da odnosi dvojice lidera ''nisu predmet koji bi trebalo iskorištavati za ostvarivanje sebičnih ciljeva''.

Dužnosnik ureda južnokorejskog predsjednika u nedjelju je rekao novinarima da je Trump spomenuo pismo južnokorejskom predsjedniku Moon Jaeu tijekom telefonskog poziva u nedjelju.

Reuters podsjeća da je Trump Kimu pismo poslao u ožujku kojeg je Sjeverna Koreja opisala znakom posebnih i vrlo čvrstih odnosa dvojice lidera unatoč nedavnim trzavicama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close