Toronto

Savjet policije - ključeve od auta ostavljajte ispred vrata da lopovi ne 'upadaju' u kuće

''Ako lopovi pokucaju da vam ukradu auto, dajte im auto'', savjetuju iz policije.
Vijesti / Svijet | 15. 03. 2024. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Toronto ima problem s krađom automobila, no policijske metode i savjeti za borbu s lopovima izazvale su zanimljive komentare na mrežama.

Na nedavnom sastanku o sigurnosti, jedan je policajac čak dao savjet koji se u osnovi svodio na: ''Ako lopovi pokucaju da vam ukradu auto, dajte im auto''.

Kako je izvijestio blogTO, pozornik policijske službe Toronta Marco Ricciardi rekao je: "Kako biste spriječili mogućnost napada u svom domu, ostavite ključeve pred ulaznim vratima jer oni provaljuju u vaš dom kako bi vam ukrali auto''.

''S jedne strane, potpuno razumijem vrlo racionalno, samoočuvajući stav da se ne riskira život ili ozljeda zbog nečega što je, na kraju dana, osigurani, neživi objekt. Međutim, to je tip savjeta koji biste očekivali od dobronamjernog roditelja ili supružnika. Međutim, čuti da to izlazi iz usta istih ljudi čiji je posao koji financiraju porezni obveznici i drže oružje da spriječe takve stvari da se uopće dogode, vjerojatno je manje OK i iskreno pomalo ludo'', rekao je jedan stanovnik Toronta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close