Nakon trodnevnih razgovora

Saudijski tužitelj dovršio u Turskoj istragu o ubojstvu novinara Khashoggija

Khashoggi je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. listopada i otada nije viđen. Njegovo tijelo nije pronađeno.
Vijesti / Svijet | 31. 10. 2018. u 13:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijski državni tužitelj Saud Al Mojeb dovršio je istragu u Turskoj i otputovao je iz Istanbula nakon što je održao trodnevne razgovore s turskim dužnosnicima o ubojstvu novinara Jamala Khashoggija, javila je u srijedu turska televizijska stanica NTV. 

Al Mojeb je proveo istragu u saudijskom konzulatu u Istanbulu, gdje je Khashoggi ubijen ovog mjeseca, te je održao sastanke s turskim državnim tužiteljem i obavještajnim dužnosnicima. 

Ubojstvo Khashoggija -  kolumniste Washington Posta i saudijskog de facto vladara, krunskog princa Mohammeda bin Salmana - izazvalo je zgražanje širom svijeta i eskaliralo je krizu u vodećem svjetskom izvozniku nafte. 

Khashoggi je nestao nakon što je ušao u saudijski konzulat 2. listopada i otada nije viđen. Njegovo tijelo nije pronađeno. 

Saudijska Arabija priznala je da je  Khashoggi ubijen u neuspjelom pokušaju prisilnog vraćanja u kraljevstvo, prenosi Reuters. 

Kopirati
Drag cursor here to close