Prošli mjesec

Saudijska Arabija platila 500 milijuna dolara za troškove američke vojske u zemlji

U intervjuu za Fox News prošlog tjedna, američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je Saudijska Arabija u tu svrhu uplatila milijardu dolara depozita.
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2020. u 20:18 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijska Arabija platila je 500 milijuna dolara za pokrivanje troškova američkih trupa koje djeluju u toj zemlji.

Američki CNN objavio je tekst, pozivajući se na jednog američkog dužnosnika, u kojem se navodi da je isplata izvršena prošlog mjeseca.

"U skladu s predsjednikovom (Trumpovom) direktivom za povećanje podjele zajedničkog tereta, Ministarstvo obrane uključilo je Saudijsku Arabiju za podjelu troškova naših vojnih trupa koje podržavaju regionalnu sigurnost. Saudijska vlada je dala prvi doprinos tim aktivnostima", poručila je glasnogovornica Pentagona Rebecca Rebariach.

U tekstu se navodi da su na tisuće dodatnih američkih vojnika poslano u zemlju radi zaštite naftnih postrojenja Saudijske Arabije nakon napada bespilotnim letjelicama koje je Iran izveo u rujnu 2019. godine i da je oko objekata postavljena baterija raketne obrane.

U intervjuu za Fox News prošlog tjedna, američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je Saudijska Arabija u tu svrhu uplatila milijardu dolara depozita.

U izvještaju se također navodi da Saudijska Arabija nije prvi put platila da pokrije američke vojne troškove i da su Saudijska Arabija, Kuvajt i druge zaljevske zemlje platili 36 milijardi američkih dolara kao trošak zaljevskog rata u periodu 1990-1991.

Kopirati
Drag cursor here to close