2. rujna

Sastanak lidera Kosova i Srbije u Bijeloj kući

"Sretni smo što možemo objaviti da će se lideri Kosova i Srbije sastati u Bijeloj kući radi pregovora 2. rujna", napisao je Grenell na svom Twitteru.
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2020. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za dijalog Beograda i Prištine Richard Grenell najavio je da će se predstavnici tih zemalja sastati na pregovorima u Washingtonu početkom idućeg mjeseca.

"Sretni smo što možemo objaviti da će se lideri Kosova i Srbije sastati u Bijeloj kući radi pregovora 2.  rujna", napisao je Grenell na svom Twitteru.

Podsjetimo da su se lideri Srbije i Kosova trebali sastati u Americi krajem lipnja, ali je tada Avdullah Hoti, premijer Kosova, otkazao odlazak u Washington i sudjelovanje na sastanku nakon objavljivanja optužnice koju je Specijalizirano tužiteljstvo podiglo protiv predsjednika Kosova Hashima Thaçia.

Tada je najavljeno da će se tražiti drugi termin, što je na kraju i Grenell potvrdio.

Inače, dijalog Beograda i Prištine vodi se i u Bruxellesu uz posredstvo EU. On je obnovljen 16. srpnjau Bruxellesu, nakon 20 mjeseci pauze.

Tada su se u sjedištu Unije sastali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti. Razgovori Beograda i Prištine potom su nastavljeni 23. srpnja na ekspertskom nivou, a timove dvije strane su predvodili direktor Ureda za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić i kosovski koordinator za dijalog Skender Hiseni.

Kopirati
Drag cursor here to close