Tajna

Samo Vučić zna gdje se nalazi najveće nalazište zlata?!

Vučić je rekao kako točnu lokaciju ''s još više zlata'' znaju samo on i još jedna osoba.
Vijesti / Svijet | 24. 01. 2023. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Našli smo još jedno mjesto u Srbiji s još više zlata. Ne pokušavajte saznati gdje je to mjesto jer kako se sazna, tako skoči cijena svega puta 10. Prema prvim preliminalnim izvještajima, radi se o jednom od prvih 100 svih nalazišta zlata u svijetu'', rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić komentirajući vijest da je kraj općine Žagubica pronađena rezerva od 500 tona zlata.

Vučić je rekao kako točnu lokaciju ''s još više zlata'' znaju samo on i još jedna osoba.

''Da smo imali pameti da iskoristimo litij, bili bismo kao Bolivija. Samo je Srbija donijela odluku da sebi puca u nogu. Ali dobro, puno toga moramo raditi već od sutra. Teška će ovo godina biti za nas, posebno u periodu ljeta, ali što da radimo? Iz ove kože ne možemo, a nadam se da će Srbija pobijediti i sačuvati svoju djecu i život'', rekao je Vučić.

Video: 23.1.2023. Obraćanje predsednika Srbije

Naime, na lokalitetu Čoka Rakita u općini Žagubica su preliminarno određene dimenzije nalazišta 500 puta 250 puta 80 metara, a rezultati tehnoloških ispitivanja pokazuju da je moguće proizvesti čist koncentrat zlata, s ukupnim iskorištenjem zlata većim od 93 posto, objavljeno je iz Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.

Međutim, stanovnici ovog kraja protive se otvaranju rudnika brinući za okoliš i svoju budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close