Nema ni pitke vode

Šamac se bori s tonama smeća i komarcima

Vijesti / Svijet | 10. 06. 2014. u 14:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više stotina građana Šamca odazvalo se pozivu općinskog načelnika Save Minića i uključilo se u radne akcije na čišćenju grada, iz kojega se izvoze na tisuće tona smeća ali ga još uvijek mnogo ima na gradskim ulicama.

Općinski načelnik Savo Minić u izjavi za Fenu kazao je da su jutros s radnim akcijama krenuli iz sjeverozapadnog dijela grada, te da će akcija na uklanjanju smeća biti nastavljena i idućih dana prema južnim dijelovima Šamca.

Istaknuo je da je zadovoljan odzivom više stotina građana te da bi svaka naredna ruka itekako dobro došla u saniranju posljedica poplava. Dodao je kako se nada da bi uklanjanje smeća trebalo biti okončano do kraja ovog tjedna.

Pozivu općinskog načelnika odazvala se i Hana Hadžijusufović (77) koja, kao najstarija sudionica današnje radne akcije, želi dati primjer mladima kako se treba odnositi prema gradu u kom žive.

"Svojim primjerom hoću da dokažem mladićima, koji nisu poplavljeni a sada ispijaju vino, rakiju ili sok, kako se treba odnositi prema svome gradu“, kazala je Hana Hadžijusufović.

Šamčani se posebno žale na lažna obećanja oko zaprašivanja komaraca iz zraka. Kažu svaki dan im govore kako će se zaprašivanje obaviti idućeg dana i tako u posljednjih petnaestak dana umjesto zaprašivanja ostaju samo obećavanja.

Inače, izvanredno stanje u općini Šamac, koje je proglašeno sredinom prošlog mjeseca još uvijek je na snazi.

U gradu nema pitke vode, ne rade trgovine a opskrba stanovništva hranom i vodom se obavlja preko općinskog Kriznog stožera, povjerenika mjesnih zajednica i humanitarnih organizacija.

Kopirati
Drag cursor here to close