Pobjeda vladavine prava u Crnoj Gori

SAD zadovoljna presuda ruskim špijunima za terorizam

Otkad je osujećen pokušaj puča na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u listopadu 2016., koji je podržala Rusija, Crna Gora je poduzela važne korake k integraciji u transatlantsku obitelj, naročito priključenjem NATO-u u srpnju 2017.
Vijesti / Svijet | 10. 05. 2019. u 12:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudska presuda u Crnoj Gori, kojom su dva oficira ruske vojne obavještajne agencije (GRU) proglašena krivim za pokušaj terorizma, jasna je pobjeda vladavine prava, koja je razotkrila drski pokušaj Rusije da podrije suverenitet jedne nezavisne europske nacije, priopćio je State Department povodom izricanja prvostupanjske presude skupini optuženoj za pokušaj terorizma i stvaranje kriminalne organizacije na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u listopadu 2016. 

''Otkad je osujećen pokušaj puča na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u listopadu 2016., koji je podržala Rusija, Crna Gora je poduzela važne korake k integraciji u transatlantsku obitelj, naročito priključenjem NATO-u u srpnju 2017.'', navodi se su priopćenju glasnogovornice State Departmenta Morgan Ortagus, prenosi Glas Amerike. 

Također se dodaje da su Sjedinjene Države ponosne što imaju Crnu Goru za saveznicu. ''Sjedinjene Države će nastaviti podržavati Crnu Goru u njenim naporima da jača vladavinu pravu, zaštiti slobodu medija i dalje sprovodi ostale reforme potrebne za učlanjenje u Europsku uniju'', zaključuje se u priopćenju. 

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici prethodno je priopćenje preko svog Twitter naloga da je današnji dan, nakon presude u slučaju "Državni udar", “povijesni dan za vladavinu prava u Crnoj Gori”.

Kopirati
Drag cursor here to close