Od 11. svibnja

SAD ukida obvezu cjepiva COVID-19 za međunarodne putnike

Odluka o obavezi cijepljenja zbog epidemije COVID-19, koja je donesena 2021. godine, prestaje da važi 11. svibnja za savezne službenike i međunarodne putnike koji putuju avio prevoznicima, priopćeno je iz Bijele kuće
Vijesti / Svijet | 02. 05. 2023. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Američke Države (SAD) objavile su da će sljedeći tjedan biti ukinuta obaveza cijepljenja protiv COVID-19 za međunarodne putnike koji putuju avionom, javlja Anadolija.

U priopćenju Bijele kuće navedeno je da odluka o obavezi cijepljenja zbog epidemije COVID-19, koja je donesena 2021. godine, prestaje da važi 11. svibnja za savezne službenike i međunarodne putnike koji putuju avio prijevoznicima.

Podsjeća se da su Ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite (HHS) i Ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) započeli i proces ukidanja obveze cijepljenja u školama, zdravstvenim ustanovama te za neameričke građane koji dolaze preko kopnenih granica, a detaljne informacije će biti objavljene u narednim danima.

Predsjednik SAD-a Joe Biden potpisao je zakon o ukidanju "Deklaracije o izvanrednom stanju" 11. travnja, ali je Vrhovni sud SAD-a odlučio okončati ovaj proces 11. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close