Mogući napadi

SAD prekida izdavanje viza u Turskoj

Američko veleposlanstvo poziva američke građane "na pojačan oprez na mjestima na koja bi se mogli okupljati Amerikanci ili stranci, uključivo u uredima i trgovačkim centrima".
Vijesti / Svijet | 23. 10. 2020. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Ankari objavilo je u petak da privremeno obustavlja proces izdavanja viza u svim misijama u Turskoj zbog vjerodostojnih upozorenja da američkim građanima u Istanbulu prijete teroristički napadi i otmice .

"Misija Sjedinjenih Država u Turskoj primila je vjerodostojna izvješća o potencijalnim prijetnjama terorističkim napadima i otmicama protiv američkih i stranih državljana u Istanbulu", objavilo je veleposlanstvo, prenosi Hina.

Mete bi mogli biti američki konzulat u Istanbulu i druge lokacije u zemlji.

Ukida se privremeno i rad s američkim građanima u pet diplomatskih misija u Turskoj, među kojima su veleposlanstvo u Ankari te generalni konzulat u Istanbulu.

Američko veleposlanstvo poziva američke građane "na pojačan oprez na mjestima na koja bi se mogli okupljati Amerikanci ili stranci, uključivo u uredima i trgovačkim centrima".

Američkim građanima savjetovano je da se ne ističu.

U listopadu 2016. Washington je evakuirao obitelji i diplomatsko osoblje iz Istanbula nakon informacija da "ekstremističke skupine pripremaju napade na američke državljane u četvrtima u Istanbulu u kojima Amerikanci žive ili ih posjećuju".

Tursku su 2015. i 2016. potresli brojni smrtonosni atentati za koje je odgovornost preuzela islamistička skupina ili su njoj bili pripisani. Zadnji takav napad dogodio se u noći Nove godine 2017. u diskoteci u Istanbulu s 39 žrtava, uglavnom stranaca.

Kopirati
Drag cursor here to close