11. rujna 2001. godine

SAD obilježava godišnjicu terorističkih napada

Vijesti / Svijet | 11. 09. 2017. u 12:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se Sjedinjene Američke Države bore s destrukcijom koju su donijela dva razorna uragana tijekom samo tri tjedna, Amerikanci obilježavaju godišnjicu jednog od najtraumatičnijih događaja u povijesti njihove zemlje, terorističkog napada na Svjetski trgovinski centar (WTC).

Očekuje se da će se u ponedjeljak okupiti na tisuće članova obitelji žrtava, preživjelih, spasilaca i drugih na mjestu gdje je nekada stajao Svjetski trgovinski centar, kako bi se prisjetili najsmrtonosnijeg terorističkog napada na američkom tlu, izvještava AP.

Šesnaest godina kasnije, komemoracija se održava čitanjem imena poginulih, minutom šutnje, zvonjenjem zvona, te osobnim porukama.

Predsjednik Donald Trump, rođeni Njujorčanin, koji prvi put nazoči obilježavanju ove godišnjice kao čelnik ove države, održat će minutu šutnje u trenutku kada je prvi zrakoplov pogodio ovaj centar.

Iz Bijele kuće su kazali da će mu se pridružiti prva dama Melania Trump.

Trump također planira sudjelovati u obilježavanju ove godišnjice u Pentagonu.

Ministar obrane Jim Mattis i general Joseph Dunford, načelnik Zajedničkog stožera američke vojske, održat će u Pentagonu privatnu svečanost obilježavanja ove godišnjice za članove obitelji žrtava u 09:11 sati u ponedjeljak po lokalnom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close