Vraća se prva skupina

SAD će u petak početi vraćati migrante u Meksiko

Glasnogovornik ureda predsjednika Manuela Lopeza Obradora nije rekao koje će nacionalnosti biti vraćane u Meksiko
Vijesti / Svijet | 24. 01. 2019. u 23:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Države će u petak vratiti prvu skupinu migranata koji traže azil u Sjedinjenim Državama u grad Tijuanu na meksičkoj granici, rekao je u četvrtak glasnogovornik meksičkog predsjednika.

Uvelike mijenjajući politiku administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa rekla je 20. prosinca da će slati nemeksičke migrante koji prijeđu američku južnu granicu natrag u Meksiko da čekaju dok se rješava njihov zahtjev za azilom u Sjedinjenim Državama, piše Hina.

Glasnogovornik ureda predsjednika Manuela Lopeza Obradora nije rekao koje će nacionalnosti biti vraćane u Meksiko, ali je cilj te politike nositi se sa sve većim brojem ljudi iz Središnje Amerike koji traže azil u sjedinjenim Državama bježeći pred siromaštvom u svojim zemljama.

Dvije zemlje su imale dva sastanka kako bi razradili pojedinosti plana vraćanja migranata koji traže američki azil preko granice u Meksiko. Meksiko kaže da neće prihvatiti nikoga na meksičkom teritoriju tko je suočen s vjerodostojnom ugrozom.

Nije jasno kako Meksiko planira smjestiti možda i tisuće migranata mjesecima ili godinama koliko treba dok o njihovim zahtjevima odluče američke imigracijske vlasti. Zaostatak od više od 800.000 predmeta tek treba doći na imigracijske sudove.

Kopirati
Drag cursor here to close