Nema labavo

S Rusijom se ne može s visoka

Govoreći o mogućnosti prekidanja diplomatskih odnosa s Washingtonom, Peskov je rekao kako ne želi pričati o "ekstremnim scenarijima".
Vijesti / Svijet | 30. 03. 2021. u 13:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija neće dozvoliti da SAD ili bilo koja druga zemlja razgovaraju s njom "s pozicije sile", rekao je danas glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

"Amerikanci i dalje ponavljaju kao mantru: razgovarat ćemo sa svima s pozicije sile. Ni ruski predsjednik Vladimir Putin niti bilo tko drugi u ruskom rukovodstvu neće dozvoliti Amerikancima ili nekom drugom da razgovaraju s nama na takav način. To je isključeno", rekao je Peskov u intervjuu za nekoliko medija.

Govoreći o mogućnosti prekidanja diplomatskih odnosa s Washingtonom, Peskov je rekao kako ne želi pričati o "ekstremnim scenarijima".

Dodao je kako je ruski veleposlanik u Washingtonu pozvan u Moskvu u okviru preispitivanja odnosa sa SAD pod novom administracijom u Bijeloj kući.

Peskov je rekao da još ima pitanja o kojima Rusija i SAD mogu razgovarati, uključujući "stratešku stabilnost, kontrolu naoružanja i napore za rješavanje regionalnih sukoba".

Posebno je ukazao na potrebu da se raspravlja o sporazumu o nuklearnom programu Irana i ostalim globalnim problemima, prenio je TASS.

 

Kopirati
Drag cursor here to close