Zbog slanja "vojne pomoći režimu u Kijevu"

Ruski odgovor: Zatvaraju se konzulati baltičkih zemalja

Rusko ministarstvo vanjskih poslova navodi u priopćenju da "povlači dozvolu za rad" generalnih konzulata Latvije, Estonije i Litve u Sankt Peterburgu
Vijesti / Svijet | 21. 04. 2022. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je u četvrtak objavila da zatvara konzulate baltičkih zemalja na svom tlu, kao odgovor na slične mjere koje su Latvija, Litva i Estonija donijele zbog ruske invazije na Ukrajinu, penosi Hina. 

Rusko ministarstvo vanjskih poslova navodi u priopćenju da "povlači dozvolu za rad" generalnih konzulata Latvije, Estonije i Litve u Sankt Peterburgu, zamjerajući usto trima susjednim zemljama slanje "vojne pomoći režimu u Kijevu".

Rusija zatvara i latvijski konzulat i ured estonskog generalnog konzulata u Pskovu, na sjeverozapadu, navodi isti izvor.

Voditelji i dužnosnici latvijske i estonske konzularne misije proglašeni su "personom non grata" i moraju napustiti ruski teritorij.

U travnju su na zahtjev mjesnih vlasti zatvoreni ruski generalni konzulati u Latviji, Estoniji i Litvi, zbog ruske ofenzive u Ukrajini.

Početkom travnja je više od dvjesto ruskih diplomata određen izgon iz zemalja Europske unije, na što Moskva uzvraća sličnim mjerama.

Kopirati
Drag cursor here to close