Vrh

Ruski general smijenjen nakon što je govorio o stanju na fronti u Ukrajini

Rekao je da je spominjao smrt ruskih vojnika od ukrajinske artiljerije i dodao da je vojsci nedostajao odgovarajući sustav kontrabaterije i izviđanje neprijatelja.
Vijesti / Svijet | 13. 07. 2023. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski general rekao je da je smijenjen sa dužnosti zapovjednika nakon što je vojnom vrhu govorio o strašnoj situaciji na fronti u Ukrajini, gdje su, kako je rekao, ruski vojnici dobili nož u leđa zbog propusta najvišeg vojnog vrha, javlja Reuters.

General-major Ivan Popov, koji je zapovijedao 58. kombiniranom vojskom, rekao je u glasovnoj poruci koju je objavio ruski zastupnik Andrej Guruljov da je smijenjen.

Nije bilo trenutnog komentara iz ministarstva obrane, a Reuters nije mogao provjeriti autentičnost glasovne poruke. Zastupnik Guruljov je tvrdolinijaški bivši zapovjednik vojske koji se redovno pojavljuje na državnoj televiziji.

- Bila je teška situacija sa višim šefovima u kojoj je bilo potrebno ili šutjeti i biti kukavica ili reći onako kako jeste - rekao je Popov.

- Nisam imao pravo lagati u ime vas, u ime svojih poginulih suboraca, pa sam iznio sve probleme koji postoje - kazao je on

Rekao je da je spominjao smrt ruskih vojnika od ukrajinske artiljerije i dodao da je vojsci nedostajao odgovarajući sustav kontrabaterije i izviđanje neprijatelja.

- Viši načelnici su očito osjetili nekakvu opasnost od mene i brzo su smislili naređenje ministra obrane u samo jednom danu i riješili me se. Ukrajinska vojska nije mogla probiti naše redove na frontu, ali nas je naš viši načelnik udario sa pozadine, opako obezglavivši vojsku u najtežem i najintenzivnijem trenutku - zaključio je Popov.

 

Kopirati
Drag cursor here to close