Kritika?

Ruska poruka Srbiji: Mi svoje prijatelje u teškim trenucima podržavamo

''Možda imamo različite poglede na prijateljstvo''.
Vijesti / Svijet | 13. 04. 2022. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija računa na dosljednu poziciju Srbije prema Rusiji u okviru međunarodnih organizacija, izjavila je službena predstavnica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

''Bilježimo izjave srpskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Bilježimo i izjave srpske strane kako im je Rusija prijatelj. Možda imamo različite poglede na prijateljstvo. Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvijek podržavamo'', priopćila je, piše N1.

Ona je navela kako Rusija razumije da su mnoge države koje žele voditi neovisnu, izbalansiranu politiku pod jakim pritiskom, prije svega SAD-a, i da moraju ići na kompromise.

''Ako je riječ o onima koji se proglašavaju našim prijateljima, onda je to nemoguće razumjeti. Polazimo od toga da će se naši tradicionalni partneri u svom djelovanju u okviru međunarodnih organizacija na raznim multilateralnim platformama dosljedno držati stavova koji odražavaju njihove istinske nacionalne interese i istinski prijateljski odnos prema nama'', zaključila je Zaharova.

Kopirati
Drag cursor here to close