Umiješanost u oružani sukob

Rusija upozorava susjede da ne daju vojne aerodrome za ukrajinske borbene zrakoplove

Rusija je u nedjelju upozorila zemlje oko Ukrajine da ne daju vojne aerodrome za ukrajinske borbene zrakoplove.
Vijesti / Svijet | 06. 03. 2022. u 19:00 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je u nedjelju upozorila zemlje oko Ukrajine da ne daju vojne aerodrome za ukrajinske borbene zrakoplove.

Govoreći na dnevnom brifingu za novinare u Moskvi, glasnogovornik Ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je da je Rusija svjesna preleta ukrajinskih borbenih zrakoplova u Rumunjsku i neke druge susjedne zemlje.

Rekao je da ako bilo koja zemlja osigura aerodrome za ukrajinsko vojno zrakoplovstvo s naknadnom upotrebom protiv ruskih oružanih snaga, to se "može smatrati umiješanošću tih država u oružani sukob".

Konašenkov je također potvrdio da je uzletište ukrajinskog ratnog zrakoplovstva u Vinici uništeno visoko preciznim dalekometnim oružjem. Dodao je da su u nedjelju oborena još tri ukrajinska borbena zrakoplova Su-27 i tri bespilotne letjelice.

"Ukupno, jučer i nepotpuno danas, ukrajinsko zrakoplovstvo izgubilo je 11 borbenih zrakoplova i dva helikoptera. Gotovo svo borbeno spremno zrakoplovstvo kijevskog režima je uništeno", rekao je.

Glasnogovornik je rekao da će obrambena poduzeća, održavanje vojne opreme i postrojenja za proizvodnju oružja biti pogođena visoko preciznim oružjem.

''Kako bismo izbjegli prijetnju životima zaposlenika poduzeća ukrajinske obrambene industrije, unaprijed upozoravamo na planirane udare na takve objekte.

"Pozivamo osoblje ukrajinskih tvornica obrambene industrije da ne bude vođeno kijevskim režimom nacionalista i da napusti teritorije svojih poduzeća", rekao je.

Rusija je 24. veljače pokrenula rat protiv Ukrajine, što je naišlo na osudu međunarodne zajednice, a EU, UK i SAD su uvele niz gospodarskih sankcija protiv Moskve.

Kopirati
Drag cursor here to close