Gomilanje oružanih snaga

Rusija se sprema za nešto; Sve više vojske na granici s Ukrajinom

''Rusija gomila oružane snage u blizini ukrajinskih granica, prijeteći sigurnosti zemlje'', rekao je u utorak pred parlamentom ukrajinski vrhovni zapovjednik Ruslan Khomchak
Vijesti / Svijet | 31. 03. 2021. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gomilanje ruskih vojnih snaga na granicama s Ukrajinom očekivano je s obzirom na još uvijek napeto stanje koje vlada na tom području, no kako se, prema ukrajinskim izvorima radi o značajnijem gomilanju ruskih snaga, odgovor bi se mogao pronaći i u sve napetijim odnosima Rusije i Zapada.

Iako od Rusije još nije stigao niti jedan komentar, poznato je kako Moskva cijelu svoju granicu, posebice onu sa Zapadom, doživljava kao liniju obrane.

''Rusija gomila oružane snage u blizini ukrajinskih granica, prijeteći sigurnosti zemlje'', rekao je u utorak pred parlamentom ukrajinski vrhovni zapovjednik Ruslan Khomchak, optužujući Moskvu za provođenje “agresivne politike” prema Kijevu.

U svom govoru Khomchak je, također, optužio pro-moskovske separatiste za sustavno kršenje sporazuma o prekidu vatre iz sukoba na istoku Ukrajine dogovorenom u srpnju 2020. godine, navodi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close