Odgovor

Rusija protjeruje hrvatske diplomate

Ruska prorežimska agencija RIA Novosti objavila je nešto više detalja o ovoj odluci Rusije.
Vijesti / Svijet | 27. 05. 2022. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je danas da će iz zemlje biti protjerano pet diplomata iz hrvatskog veleposlanstva u Moskvi, kao odgovor na protjerivanje ruskih diplomata iz Zagreba.

Hrvatska je 11. travnja objavila da je protjerala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja iz veleposlanstva u Zagrebu. Ruska Federacija dan kasnije izrazila je snažan prosvjed hrvatskim vlastima i zaprijetila mjerama odmazde, prenosi Hina. 

Ruska prorežimska agencija RIA Novosti objavila je nešto više detalja o ovoj odluci Rusije.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova je, navodi RIA, danas na razgovor pozvala hrvatskog veleposlanika te mu izrazila snažan prosvjed zbog protjerivanja ruskih diplomata te najavila da će, kao odgovor na poteze koje je ranije povukao službeni Zagreb, petero zaposlenika hrvatskog veleposlanstva u Moskvi biti proglašeno nepoželjnima.

"Danas je hrvatski veleposlanik u Ruskoj Federaciji, Tomislav Car, pozvan u rusko Ministarstvo vanjskih poslova. Zbog neutemeljenih pokušaja hrvatskih vlasti da optuže Rusiju za ratne zločine u Ukrajini i hrvatsko slanje vojne pomoći neonacističkom režimu u Kijevu, izražen mu je snažan prosvjed", navodi se u objavi na stranicama ruskog ministarstva.

"Kao odgovor na neprijateljske poteze koje je ranije povukao Zagreb kako bi smanjio broj djelatnika ruske diplomatske misije, Caru je uručena odluka kojom se petero zaposlenika hrvatskog veleposlanstva proglašava nepoželjnima u Rusiji", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close