Službenici podcijenili prijetnju

Rusija pretekla Kinu po broju zaraženih

Glasnogovornik Kremlja Peskov je u intervjuu za list “Argumenti i fakti“ kazao da se ne smije dopustiti da pandemija izazove ekonomski kolaps države.
Vijesti / Svijet | 27. 04. 2020. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik ureda ruskog predsjednika Dmitriy Peskov izjavio je da veliki broj javnih službenika u toj zemlji nije ozbiljno shvatio prijetnju koju predstavlja širenje koronavirusa, prenosi Anadolija.

Glasnogovornik Kremlja Peskov je u intervjuu za list “Argumenti i fakti“ kazao da se ne smije dopustiti da pandemija izazove ekonomski kolaps države.

“Uveli smo različite mjere u regijama. Neke su u karanteni, u nekima rade brojni sektori, ali u nekim su potrebne još restriktivnije mjere jer se virus brzo širi“, kazao je Peskov.

Optuživši veliki broj ruskih službenika da nisu ozbiljno shvatili prijetnju koronavirusa, Peskov je kazao da ti službenici nisu znali ili nisu htjeli vjerovati upozorenjima, a da su neki čak išli i na odmore u inozemstvo.

Centar za prevenciju i kontrolu infektivnih bolesti u Rusiji priopćio je da je u protekla 24 sata otkriveno 6.198 novih slučajeva zaraze koronavirusom u toj zemlji, a da je umrlo još 50 oboljelih.

Tako je bilans zaraženih ljudi u Rusiji povećan na 87.147, a umrlo je ukupno 794 oboljelih. Izliječeno je 7.346 oboljelih.

Po broju zaraženih Rusija je tako pretekla i Kinu koja je bila prvo žarište širenja koronavirusa. U Kini je zaraženo oko 84.000 ljudi.

Ministarstvo obrane Rusije priopćilo je da su koronavirusom zaražena 874 vojnika, 779 polaznika i 200 nastavnika na vojnim akademijama.

Kopirati
Drag cursor here to close