Tijekom noći

Rusija pokrenula masovni raketni napad

U ranim jutarnjim satima u utorak sirene za zračni napad oglasile su se širom Ukrajine.
Vijesti / Svijet | 13. 06. 2023. u 08:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je pokrenula "masovni raketni napad'' tijekom noći na centralni ukrajinski grad Krivi Rog, u kome su ubijene najmanje tri osobe, ranjeno 25 i oštećena civilna infrastruktura, priopćili su ukrajinski dužnosnici u utorak ujutro.

Spasilačke akcije u tijeku su u zapaljenoj stambenoj zgradi od pet spratova i u uništenom skladištu, kazao je Sergej Lisak, guverner Dnjepropetrovske oblasti u kojoj se nalazi Krivi Rog na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

''I dalje ima ljudi pod ruševinama zgrade. Tamo je izbio požar'' - rekao je Lisak, dajući preliminarne podatke o žrtvama i postavljajući fotografiju stambenog bloka u kome dim izlazi kroz neke od raznesenih prozora.

Gradonačelnik Oleksandr Vilkul kazao je kako se vjeruje da je najmanje sedam osoba zarobljeno ispod ruševina, ne iznoseći više detalja. Reuters nije mogao nezavisno provjeriti izvještaj.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, rođen u Krivom Rogu, također je osudio napad na svoj rodni grad.

''Ruske ubojice nastavljaju svoj rat protiv stambenih zgrada, običnih gradova i ljudi''– navodi on u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

U ranim jutarnjim satima u utorak sirene za zračni napad oglasile su se širom Ukrajine, a ukrajinski vojni dižnosnici priopćli su da su snage protuzračne obrane uništile sve ruske rakete koje su ciljale ukrajinski glavni grad.

Najviša vojna komanda Ukrajine saopćila je da su zračne snage uništile 10 od 14 krstarećih projektila koje je Rusija lansirala na Ukrajinu, i jedan od četiri drona iranske proizvodnje.

Nije odmah bilo jasno koliko je projektila pogodilo Krivi Rog i gdje su bespilotne letjelice koje je lansirala Rusija pogodile svoje ciljeve.

Iz Rusije nije bilo komentara o javljenim udarima. I Rusija i Ukrajina negiraju da napadaju civile u ratu koji je Rusija pokrenula protiv svog susjeda prije skoro 16 mjeseci.

Gradonačelnik grada Harkova na istoku Ukrajine priopćio je na svom Telegram kanalu da su ruski dronovi napali tlokalu civilnu infrastrukturu, pogodivši skladište i zgradu komunalnog preduzeća. Trenutno nema informacija o žrtvama, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close