Odgovor

Rusija opet prijeti

''Stvar je u tome da povlačenje iz sporazuma INF može potencijalno dovesti do razmještanja sustava raketa kratkog i srednjeg dometa u Europi, kao što je to bilo tijekom Hladnog rata'', rekao je Peskov.
Vijesti / Svijet | 21. 12. 2018. u 11:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako Sjedinjene Američke Države rasporede svoje raketne sustave u Europi nakon izlaska iz Sporazuma o nuklearnom oružju srednjeg dometa (INF), Rusija će morati usmjeriti vlastite rakete k tim sustavima, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov upitan da komentira jučerašnju izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina o mogućnosti nuklearnog rata nakon povlačenja SAD iz sporazuma INF, prenosi TASS.

''S tehnološkog gledišta, predsjednik je rekao ono što je objasnio već mnogo puta. Stvar je u tome da povlačenje iz sporazuma INF može potencijalno dovesti do razmještanja sustava raketa kratkog i srednjeg dometa u Europi, kao što je to bilo tijekom Hladnog rata'', rekao je Peskov.

Dodao je kako bi takvo razmještanje i mogućnost da ti sustavi budu upereni prema Rusiji dovelo do situacije u kojoj bi Rusija morala usmjeriti svoj raketni arsenal prema njima kako bi postigla paritet.

Kopirati
Drag cursor here to close