Marija Zaharova

Rusija odgovorila Hrvatskoj na protjerivanje diplomata

Hrvatska je ruskom veleposlaniku u Hrvatskoj u ponedjeljak uručila notu kojom obavješćuje Rusiju o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja ruskog veleposlanstva u Zagrebu.
Vijesti / Svijet | 11. 04. 2022. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Rusija će primjereno odgovoriti", rekla je za rusku agenciju TASS glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, kao odgovor na protjerivanje ruskih diplomata iz RH.

Podsjetimo, Hrvatska je ruskom veleposlaniku u Hrvatskoj u ponedjeljak uručila notu kojom obavješćuje Rusiju o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja ruskog veleposlanstva u Zagrebu.

"Zatraženo je da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja (ukupno 24 djelatnika) Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku".

Hrvatska se ovim potezom pridružila nizu europskih zemalja - Poljskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i drugima. MVEP je u ponedjeljak još jednom "najoštrije" osudio "brutalnu agresiju na Ukrajinu i brojne počinjene zločine".

"Ruskoj strani ponovljen je poziv na hitan prekid vojnih aktivnosti i povlačenje ruskih postrojbi s cijelog teritorija Ukrajine, te hitno osiguravanje evakuacijskih puteva stanovništva i dostave humanitarne pomoći", priopćeno je.

Hrvatska je ujedno navela kako očekuje da Rusija odgovorne za zločine privede pravdi, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close