NATO i golotinja

Putin odgovara na širenje NATO-a i na gola tijela lidera

Rekao je kako je neizbježno da će se odnosi Moskve s Helsinkijem i Stockholmom pogoršati zbog njihovog članstva u NATO-u.
Vijesti / Svijet | 30. 06. 2022. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija odgovoriti istom mjerom ako NATO rasporedi trupe i infrastrukturu u Finskoj i Švedskoj nakon što se te zemlje pridruže vojnom savezu predvođenom SAD-om.

“Sa Švedskom i Finskom nemamo problema koje imamo s Ukrajinom. Oni se žele pridružiti NATO-u, pa samo naprijed”, rekao je Putin ruskoj državnoj televiziji nakon razgovora sa čelnicima država srednje Azije u Turkmenistanu.

“No moraju shvatiti da prije nije bilo prijetnje, dok sada, ako se tamo razmjeste vojni kontingenti i infrastruktura, mi ćemo morati odgovoriti istom mjerom i stvoriti iste prijetnje za područja s kojih se nama stvaraju prijetnje”, rekao je Putin.

Rekao je kako je neizbježno da će se odnosi Moskve s Helsinkijem i Stockholmom pogoršati zbog njihovog članstva u NATO-u.

“Među nama je sve bilo u redu, ali sada bi moglo doći do nekih napetosti, a sigurno hoće”, rekao je i dodao da je “to neizbježno ako prijeti opasnost”.

Foto:Dpa / Čelnici G7 ismijavali Putina zbog fotografija na kojima jaše konja gol do pasa

Putin je izjavu dao dan nakon što je Turska, članica NATO-a, odustala od veta na nastojanja Finske i Švedske da se pridruže savezu.

Putin je  izjavio i da bi bio "odvratan prizor" da su čelnici G7 skinuli odjeću na nedavnom summitu u Njemačkoj.

Uoči sastanka na summitu G7 u njemačkom Schloss Elmauu u nedjelju, čelnici skupine G7 dok su pozirali za grupnu fotografiju našalili su se Putinovoj sklonosti fotografijama bez majice.

“Ne znam kako su se planirali skinuti, iznad ili ispod struka”, rekao je Putin novinarima tokom posjete Turkmenistanu i dodao da “misli da bi to u svakom slučaju bio odvratan prizor”.

Putin je potom savjetovao čelnike G7 da su tjelovježba i manje pića potrebni za postizanje sklada između tijela i duše, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Britanski premijer Boris Johnson je u nedjelju, dok je sjedio zajedno sa svojim kolegama čelnicima G7 za okruglim stolom, upitao treba li za fotografiju zadržati jaknu.

“Moramo pokazati da smo čvršći od Putina”, dodao je.

Kanadski premijer Justin Trudeau tada se našalio da bi za to bilo potrebno da “jašu konja goli do struka”, referirajući se na česta Putinova poziranja za “macho” fotografije, poput onih na kojima jaše konja bez majice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close