Rat u Ukrajini

Rusi priznaju teške napade: Napadnut važan grad

Balaklija je strateški važan željeznički grad koji Rusi koriste za opskrbu svojih snaga na istoku Ukrajine.
Vijesti / Svijet | 07. 09. 2022. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinske snage napale su grad Balaklija u regiji Harkiv na istoku Ukrajine, rekao je ruski dužnosnik.

Taj grad od 27.000 stanovnika smješten je između Harkiva i Izjuma, koji je pod kontrolom Ukrajine. Balaklija je strateški važan željeznički grad koji Rusi koriste za opskrbu svojih snaga na istoku Ukrajine.

"Danas su ukrajinske oružane snage, nakon duge artiljerijske pripreme, započele s napadom na Balakliju", rekao je ruski dužnosnik u samoproglašenoj separatističkoj Narodnoj Republici Donjeck, Danil Bezsonov.

Dodao je da, ako grad padne, ruske snage u Izjumu bit će izložene napadu sa sjeverozapada. Ukrajinske snage koncentriraju vatru na mobilne skupine snaga separatističke paradržave DNR, koje su zauzele defenzivne pozicije u obližnjim šumama.

"U ovom trenutku Balaklija je praktički okružena i unutar dometa ukrajinske artiljerije. Svi prilazi su odsječeni", rekao je Bezsonov.

Ukrajinski guverner okupirane regije Luhansk, Serhij Hajdaj, za ukrajinsku televiziju je rekao da je "protunapad u tijeku", dodavši da "naše snage postižu uspjeh".

Ukrajinska vojska: Uništili smo ključan strateški most u Hersonu

Ukrajina tvrdi da je uništila važan strateški most koji u regiji Herson, glavnoj meti ukrajinskog protunapada, koriste ruske snage.

Ukrajinske oružane snage objavile su seriju satelitskih fotografija za koje tvrde da prikazuju razoreni most.

"Fotografije uništenog pontonskog mosta u blizini Darivke u regiji Herson. Ruske snage su ga koristile kako bi prelazile rijeku Ingulec", navodi ukrajinska vojska.

Vojska je objavila da fotografije prikazuju i "značajno oštećeni most Darjiv" te štetu nastalu na objektu u blizini rijeke.

"Oko 250 metara od prijelaza satelit je snimio rusku vojnu opremu i velik broj rovova", navodi se u objavi ukrajinske vojske.

Ukrajinski vijećnik okupiranog grada: Jako brzo ćemo osloboditi Kupjansk

Vadim Krohmal, član gradskog vijeća Kupjanska, grada istočno od Harkiva okupiranog posljednjih pet mjeseci, objavio je video u kojem poziva stanovnike da ne sudjeluju u bilo kakvom referendumu o pridruživanju Rusiji koji bi okupacijske snage mogle organizirati.

"Ukrajinske oružane snage će jako brzo osloboditi Kupjansk. Mi to znamo, sigurni smo u to", rekao je Krohmal i savjetovao stanovnicima da se opskrbe hranom, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close