Zločin nad civilima

Rusi najavili ispitivanje boraca iz Azovstala, Dugačak razgovor Zelenskog i Macrona

Rusi namjeravaju ispitivati ukrajinske vojnike iz čeličane Azovsatal u Mariupolju, u okviru svoje istrage navodnih ''zločina ukrajinskog režima nad civilnim stanovništvom'' na industrijskom istoku zemlje.
Vijesti / Svijet | 17. 05. 2022. u 21:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusko vodeće savezno istražno tijelo priopćilo je u utorak kako namjerava ispitivati ukrajinske vojnike iz čeličane Azovsatal u Mariupolju, u okviru svoje istrage navodnih ''zločina ukrajinskog režima nad civilnim stanovništvom'' na industrijskom istoku zemlje.

Rusko Istražno povjerenstvo priopćilo je na Telegram postu da će ''ruski istražitelji identificirati nacionaliste i provjeriti jesu li oni bili umiješani u zločine počinjene nad civilnim stanovništvom, a informacije koje dobiju tijekom ispitivanja bit će uspoređene s ostalim podacima dostupnim u dosjeima kaznenih djela'', prenosi AP.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski priopćio je kako je razgovarao sa svojim francuskim kolegom o brojnim temama, od evakuacije ukrajinskih boraca iz Mariupolja do europske perspektive Ukrajine.

Zelenski je objavio na Twitteru u utorak navečer da je dovršio ''dugačak i značajan telefonski razgovor s Emmanuelom Macronom''.

Zelenski navodi kako je izvijestio Macrona o ''kursu borbi'', operaciji na spašavanju (ukrajinskih) vojnika iz Azovstala i ''viziji perspektive pregovaračkog procesa''.

Također je kazao da su razgovarali o snabdjevenija Ukrajine gorivom.

''Također smo raspravljali o vojnoj pomoći iz Francuske, o pripremi šestog paketa sankcija (protiv Rusije), o mogućim putevima za izvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda'', dodao je Zelenski, rekavši također kako su dvojica čelnika imali ''konstruktivnu raspravu'' o potencijalnom kandidatskom statusu Kijeva za članstvo u Europskoj uniji, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close