Iranski predsjednik

Rohani: ''Nema granica'' za obogaćivanje uranija

U govoru pred čelnicima banaka, Rouhani je rekao da je nuklearni program u boljoj situaciji nego što je bio prije sklapanja sporazuma sa svjetskim silama.
Vijesti / Svijet | 16. 01. 2020. u 17:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iranski predsjednik Hasan Rohani rekao je u četvrtak da ''nema granice'' za obogaćivanje uranija nakon odluke da se napuste obaveze iz sporazuma potpisanog 2015. godine nakon ubojstva njihovog vrhovnog generala u američkom zračnom udaru.

U govoru pred čelnicima banaka, Rohani je rekao da je nuklearni program u boljoj situaciji nego što je bio prije sklapanja sporazuma sa svjetskim silama, piše AP.

Američki predsjednik Donald Trump se povukao iz sporazuma u svibnju 2018. godine, a kao razlog je naveo, između ostalog, to što nije riješeno pitanja iranskog podržavanja naoružanih skupina u regiji i balistički raketni program. Od tada su SAD uvele ''maksimalne'' sankcije iranskoj ekonomiji, prenosi Fena.

Iran je nastavio poštovati sporazum do prošlog ljeta kada je otvoreno počeo kršiti određene uvjete iz sporazuma. Nakon američkih napada 3. siječnja naveli su da će napustiti sve obaveze iz sporazuma.

 

Kopirati
Drag cursor here to close