Austrija

Razbijen narko-lanac, a među uhićenima i državljani BiH: Poslovali su poput firme

Osumnjičeni koji su posljednjih dana uhićeni terete se da su prokrijumčarili 44 kilograma droge, od čega 12 kilograma kokaina i 32 kilograma kanabisa.
Vijesti / Svijet | 17. 02. 2024. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Državne kriminalističke policije iz Gornje Austrije uspjeli su razbiti lanac krijumčara i dilera droge, koji istražuju još od veljače, 2023. godine.

U posljednjem privođenju, uhićeno je osam osoba, među kojima i državljani Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni koji su posljednjih dana uhićeni terete se da su prokrijumčarili 44 kilograma droge, od čega 12 kilograma kokaina i 32 kilograma kanabisa. Ulična vrijednost ove droge je sedmocifrena.

Drogu su rasturali na području Ensdorfa, Linza i Welsa, a prodavali su je "na veliko", u kilogramskim količinama. Tijekom posljednje akcije, pretreseno je 12 lokacija i privedeno osam osoba.

Najviše osumnjičenih su državljani BiH i Srbije, od kojih su mnogi odmah priznali ono za šta se terete. Inače, drogu u bunkerima su im čuvale maloljetne osobe, koje su je premjeravale i raspračavale.

Austrijski mediji prenose da su bili tako dobro uigrani da su poslovali poput firme. Navodni vođa lanca bio je državljanin Srbije (30), koji je neuspješno nastojao prikriti trag, stalno mijenjajući stanove u kojima je živio. Koristio je automobile koji nisu bili registrirani na njega. Ipak, istražitelji su uspjeli da mu uđu u trag i razbiju lanac koji je brojao čak 100 ljudi, pišu Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close