Južna Koreja

Raste broj zaraženih korona virusom

Iz korejskih centara za kontrolu i prevenciju bolesti priopćeno je da se broj zaraženih korona virusom u Južnoj Koreji naglo povećao na 433 u posljednjih pet dana.
Vijesti / Svijet | 22. 02. 2020. u 15:04 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korona virusom u Južnoj Koreji zaražene su 433 osobe, javlja Anadolu Agency (AA). Iz korejskih centara za kontrolu i prevenciju bolesti priopćeno  je da se broj zaraženih korona virusom u Južnoj Koreji naglo povećao na 433 u posljednjih pet dana.

Navode da je najveći broj slučajeva u zemlji registriran u bolnici u regiji Cheongdo, na jugoistoku zemlje, i među pripadnicima kršćanskog kulta u gradu Daegu.

Stanovnicima Daegua, u kojem živi oko 2,5 milijuna ljudi, savjetovano je da ne napuštaju domove, dok je Cheongdo proglašen "posebnom administrativnom zonom". U Južnoj Koreji su od posljedica korona virusa preminule dvije osobe.

Novim tipom korona virusa, koji je otkriven u kineskom Wuhanu, širom svijeta je zaraženo više od 77.000 ljudi, a umrlo je najmanje 2.360 osoba. U Kini je preminulo 2.345 zaraženih, u Hong Kongu dvije, Iranu pet, Japanu tri, Južnoj Koreji dvije te u Tajvanu, Filipinima i Francuskoj po jedna osoba.

U Kini je zaraženo 76.288 osoba, u Hong Kongu 69, Makau deset, a na Tajvanu 26 osoba.

Podaci zdravstvenih institucija navode kako je u Japanu zaraženo 739 osoba, Južnoj Koreji 433, Singapuru 86, Tajlandu 35, Maleziji 22, Australiji 23, Vijetnamu 16, Njemačkoj 16, SAD-u 35, Italiji 19, Iranu 18, Francuskoj 12, Velikoj Britaniji devet, Ujedinjenim Arapskim Emiratima devet, Kanadi devet, Indiji tri, u Rusiji, Španjoslkoj i na Filipinima po dvije Filipinima, te po jedna osoba u Nepalu, Šri Lanki, Kambodži, Belgiji, Švedskoj, Finskoj i Egiptu.

Kopirati
Drag cursor here to close