Izbalansirani vanjskopolitički smjer

Putin Vučiću čestitao Dan državnosti

Također se dodaje kako Rusija podržava napore Srbije usmjerene na zaštitu teritorijalnog integriteta i rješavanje kosovskog pitanja.
Vijesti / Svijet | 14. 02. 2023. u 12:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin uputio je danas čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u povodu Dana državnosti te zemlje koji se obilježava 15. veljače.

U čestitki stoji da je Srbija značajan i pouzdan partner Rusije te da Rusija cijeni "izbalansirani vanjskopolitički smjer koji Beograd provodi u aktualnim složenim međunarodnim okolnostima".

Također se dodaje kako Rusija podržava napore Srbije usmjerene na zaštitu teritorijalnog integriteta i rješavanje kosovskog pitanja.

Rusi demantirali predsjednicu Moldavije

Rusko ministarstvo vanjskih poslova danas je demantiralo tvrdnje predsjednice Moldavije Maie Sandu da Moskva planira destabilizirati tu bivšu sovjetsku republiku uz pomoć stranih sabotera, među kojima su i građani Srbije.

Sandu je jučerašnjoj konferenciji za novinstvo optužila Rusiju da planira iskoristi strane sabotere kako bi svrgnuli moldavsku vladu i onemogućili njene težnje za pridruženje Europskoj uniji.

Na konferenciji za novinare u Kišinjevu, Sandu je navela da su u te planove uključeni i državljani Rusije, Bjelorusije, Crne Gore i Srbije, prenosi Beta.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić je u izjavi za N1 negirao takve tvrdnje i zatražio od mjerodavnih u toj zemlji da hitno dostave svaku informaciju koju posjeduju, a koja bi išla u prilog takvim tvrdnjama.

Vučić: Ovisimo od Europske unije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas, da Srbija umnogome ovisi od Europske unije (EU) te da bez nje ne može naprijed.

"Samo hoću da ljudi znaju da Srbija umnogome zavisi od EU, da Srbija bez EU teško ili ne može naprijed i da oni koji joj serviraju mogućnosti pronalaženja velikih i spasonosnih alternativnih puteva, ne govore istinu i nisu fer prema svojim građanima", istaknuo je Vučić, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Vučić je to izjavio nakon ceremonije potpisivanja sporazuma za paket energetske podrške Europske unije Srbiji od 165 milijuna.

Vučić je kazao da, iako ponekad odgovori žestoko na ono što dolazi iz EU, ipak uvijek mora dobro znati što je ono što Srbiju gura naprijed, donosi posao za mlade i šta je ono što im donosi budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close