Vojne napetosti

Putin upozorio na nuklearni rat: On bi mogao uništiti zemlju

Putin upozorio na katastrofu nuklearnog rata
Vijesti / Svijet | 20. 12. 2018. u 16:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trenutna situacija, koju karakteriziraju pojačane vojne napetosti, mogla bi dovesti do nuklearnog rata koji bi uništio planetu'', izjavio je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin.

Svijet podcjenjuje ozbiljnost mogućih epiloga trenutnih događanja, kazao je Putin na godišnjoj konferenciji za tisak, na kojoj se okupilo više od 2.000 novinara u kongresnoj sali Međunarodnog trgovinskog centra u Moskvi. 

Američko povlačenje iz Antiraketnog sporazuma i namjera Washingtona da napusti Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa - koji su stupovi međunarodnog sustava kontrole naoružanja - smanjuju prag nuklearnog naoružavanja, što bi zauzvrat, moglo dovesti do globalne nuklearne katastrofe, tvrdi Putin.

''Nadam se da će čovječanstvo imati dovoljno razuma da ne bude rukovođeno ekstremnim ponašanjem'', kazao je ruski čelnik.

To je Putinova prva masovna konferencija za novine, tijekom koje iznosi svoje ocjene događanja u 2018. godini, otkako je reizabran na četvrti predsjednički mandat, prenosi agencija Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close