Partijali

Pucnjava na zabavi uprkos mjerama izolacije

Žrtve, od kojih su četiri žene, jedan muškarac i djevojčica, oporavljaju se od ozljeda koje nisu opasne po život.
Vijesti / Svijet | 13. 04. 2020. u 10:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kalifornijska policija priopćila je da je šest osoba ranjeno vatrenim oružjem na velikoj zabavi uprkos naređenju da se "ostane kod kuće" u ovoj američkoj državi.

Pucnjava se dogodila u petak navečer u stambenom kompleksu u Bakersfildu, priopćio je lokalni šerifov ured, ali su mediji tek naknadno informirani o ovom događaju, prenio je BBC.

Žrtve, od kojih su četiri žene, jedan muškarac i djevojčica, oporavljaju se od ozljeda koje nisu opasne po život.

Policija nije uhitila nijednog osumnjičenog dosad, ali su četvorica muškaraca, viđena kako bježe u automobilu, osumnjičena da su izvela napad.

Istraga je u tijeku, navodi se iz ureda šerifa.

Opsežne restrikcije na putovanja uvedene su prošlog mjeseca u Kaliforniji, državi koja se bori sa jednom od najgorih epidemija koronavirusa u Americi. Od 11. travnja država je prijavila 21.794 slučajeva zaraze, a 651 osoba je umrla.

Prema nalogu guvernera Gavina Newsoma, stanovnici mogu samo napustiti svoje domove kako bi kupili namirnice i lijekove, prošetali psa ili vježbali.

Također su sve neesencijalne radnje morale da se zatvore, ali ostale, uključujući prodavnice prehrambenih proizvoda, ljekarne i benzinske crpke, mogu ostati otvorene.

Kopirati
Drag cursor here to close