Suzbijanje krijumčarenja droge

Prvi put od početka mandata: Biden na granici s Meksikom

Nakon silaska iz zrakoplova dočekao ga je konzervativni guverner Teksasa Greg Abbott koji optužuje demokratskog predsjednika za propusnost granice.
Vijesti / Svijet | 09. 01. 2023. u 06:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden stigao je na granicu Sjedinjenih Država i Meksika, kamo se slijeva rekordan broj migranata i koju posjećuje prvi put od početka svog mandata.

Prvi put na granici od početka mandata 

Američki predsjednik, kojeg republikanska oporba optužuje da zatvara oči pred tom krizom, sastao se s graničnom policijom u teksaškom gradu El Pasu.

Nakon silaska iz zrakoplova dočekao ga je konzervativni guverner Teksasa Greg Abbott koji optužuje demokratskog predsjednika za propusnost granice.

Bidenov posjet južnoj granici SAD-a je prva etapa trodnevnog putovanja u Meksiko posvećenog migracijskoj politici i suzbijanju krijumčarenja droge.

U meksičkome glavnom gradu Joe Biden će sudjelovati na sastanku na vrhu zajedno s meksičkim kolegom Andresom Manuelom Lopezom Obradorom i s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom.

Na granici uhićeno više od 230. ljudi u mjesec dana 

Bijela kuća je u četvrtak objavila mjere kojima će pokušati rasteretiti granicu, gdje je u studenom uhićeno više od 230.000 ljudi.

SAD i Meksiko su 2021. obznanili da mijenjaju pristup politici borbe protiv zlouporabe droge te da će se usredotočiti na uzroke krijumčarenja, nakon 15 godina isključivo vojne strategije.

Na dnevnom redu razgovora bit će i klimatske promjene te razvoj lanaca opskrbe elektroničkim dijelovima kako bi se smanjila ovisnost SAD-a o Aziji.

Kopirati
Drag cursor here to close