Kina

Provalio u školu i kiselinom opekao djecu

Deseci učenika i njihovi odgojitelji prevezeni su u lokalne bolnice. Dvije osobe zadržane su na liječenju zbog ozbiljnih ozljeda.
Vijesti / Svijet | 12. 11. 2019. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineska policija uhitila je 23 godišnjeg muškarca koji je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima sprejom napunjenim natrijevim hidroksidom poprskao 51 dijete i tri odgojitelja.

Identificiran samo po prezimenu Kong, mladić je presjekao žice i popeo se preko zida u vrtić Dongcheng u gradu Kaiyuan, provincija Yunnan te ostvario svoj pakleni naum.

Otprilike 40 minuta kasnije, Kong, za kojeg vlasti vjeruju da djelovao sam, je priveden u lokalni zatvor, a policija vjeruje da je napad izveo “kao osvetu društvu”, izvijestila je državna novinska agencija Xinhua.

Deseci učenika i njihovi odgojitelji prevezeni su u lokalne bolnice. Dvije osobe zadržane su na liječenju zbog ozbiljnih ozljeda.

Ovo nije prvi put da su učenici prvih razreda učenika napadnuti u Kini ove godine.

U ožujku učiteljica vrtića u istočnom dijelu zemlje uhićena je pod optužbom da je namjerno otrovala hranu 23 učenika natrijevim nitritom.

U siječnju je 49-godišnji bivši zaposlenik jedne škole u Pekingu čekićem je ozlijedio 20 djece, a u studenom prošle godine automobilom je uletio u gomilu djece ispred osnovne škole na sjeveroistoku Kine a u napadu je ubio pet, a ozlijedio 18 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close