Režim primirja

Primirje u Alepu produženo za tri dana

Vijesti / Svijet | 07. 05. 2016. u 08:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je u noći na subotu objavila da je primirje između vladinih snaga i pobunjeničkih skupina u Alepu, na sjeveru Sirije, produženo za tri dana, javlja Hina.

Primirje između vladinih snaga i pobunjeničkih skupina u Alepu uvedeno je za četvrtak i petak pod pritiskom Moskve i Washingtona nakon što je prekid neprijateljstava, na snazi od 27. veljače, propao u tom gradu.

Na inicijativu ruske strane, "režim primirja u pokrajini Latakiji, na sjeverozapadu Sirije, te u gradu Alepu produžen je za 72 sata počevši od 7. svibnja u 00.01 sati po lokalnom vremenu", priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

O primirju predviđenom prvotno na dva dana, koje je ispoštovano, odlučeno je nakon sukoba u kojima je poginulo gotovo 300 osoba od 22. travnja u Alepu u kojem neke četvrti drže pobunjeničke skupine a druge vladine snage. To je primirje od 48 sati isteklo u subotu u 01.01 sati po lokalnom vremenu.

SAD je objavio vijest o produženju primirja u Alepu ubrzo nakon objave Moskve. "Prekid neprijateljstava smanjio je nasilje u Alepu, a SAD se obvezuje održati to primirje što je duže moguće", izjavio je glasnogovornik State departmenta John Kirby.

"Pozdravljamo produženje, ali naš je cilj doći do točke kad više nećemo morati brojati sate i kad će se prekid neprijateljstava u potpunosti poštivati u čitavoj Siriji", dodao je glasnogovornik

Kopirati
Drag cursor here to close