U 80. godini

Preminuo Jerry Springer

Prije nekoliko mjeseci mu je dijagnosticiran rak. Preminuo je u svom domu na području Chicaga.
Vijesti / Svijet | 27. 04. 2023. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 79. godini umro je Jerry Springer, legendarni TV voditelj koji je vodio kontroverzni Jerry Springer Show, javlja TMZ.

Glasnogovornik obitelj rekao je za TMZ da je prije nekoliko mjeseci Springeru dijagnosticiran rak i da je preminuo u svom domu na području Chicaga.

Jerry Springer Show bila je emisija u kojoj su se gosti svađali zbog svojih privatnih problema, uživo pred publikom u studiju. Voditelj je godinama bio izložen kritikama zbog neugodnosti koje su slušali ljudi koji su sudjelovali u emisiji.

Vladar dnevnih talk-show emisija

Springer je postao vladar dnevnih talk-show emisija u kojima su se saznavali rezultati testova očinstva, otkrivalo da je suprug zapravo žena, a supruga muškarac, da mladi muž vara ženu s njezinom majkom ili sestrom... A u svemu tome Springer se samo rukovodio krilaticom - 'Ništa ljudsko nije mi strano'.  Kritičari su napadali i Springera i koncept optužujući ga da eksploatira naivne mlade ljude, potiče rasizam, homofobiju, transfobiju, incest - ukratko potiče najniže ljudske strasti.

Prošle godine se ispričao rekavši da mu je žao zbog emisije koja se prikazivala gotovo 30 godina te je snimljeno više od 4000 epizoda.

Jerry Springer Show otkazan je 2018. godine. NBC Universal odlučio je tada bez službenog objašnjenja tiho otkazati emisiju.

Kopirati
Drag cursor here to close