Potresi u Turskoj i Siriji

Preko 11 i pol tisuća mrtvih nakon potresa: Očekuje se da će broj i dalje rasti

Očekuje se da će taj broj rasti kako se spasilački napori multinacionalnih spasilačkih timova ubrzavaju usred ledenih i olujnih vremenskih uvjeta.
Vijesti / Svijet | 08. 02. 2023. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnoviji podaci kažu da je u potresima u Turskoj i Siriji poginulo najmanje 11.700 osoba, piše Index.hr. U Turskoj se broj mrtvih popeo na 9057. Na područjima Sirije koja kontrolira vlada potvrđena su 1262 smrtna slučaja. Na područjima koja kontrolira oporba broj mrtvih zasad je stao na 1400.

Spasilački timovi nastavljaju tražiti preživjele, dok je broj mrtvih nakon razornih potresa duž tursko-sirijske granice premašio 11 i pol tisuća. Očekuje se da će taj broj rasti kako se spasilački napori multinacionalnih spasilačkih timova ubrzavaju usred ledenih i olujnih vremenskih uvjeta. Više desetaka tisuća ljudi je ozlijeđeno.

U Siriji, gdje su zdravstveni sustav i infrastruktura opustošeni tijekom 12 godina rata, novosti o broju mrtvih pristizale su sporije. Dok su timovi za potragu i spašavanje iz cijelog svijeta stigli u regiju, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan proglasio je izvanredno stanje na tri mjeseca u 10 najteže pogođenih pokrajina.

Kopirati
Drag cursor here to close