Poginuo u izraelskom napadu

Predsjednica parlamenta odbila minutu šutnje za ubijenog u Gazi

Ministarstvo vanjskih poslova Francuske priopćilo je u utorak da još uvijek čeka objašnjenje izraelskih vlasti o ubojstvu njihovog kolege u Gazi prošlog tjedna-
Vijesti / Svijet | 20. 12. 2023. u 09:12 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska zastupnica Mathilde Panot kritizirala je u utorak predsjednicu Narodne skupštine koja je odbila minutom šutnje odati počast službeniku Ministarstva vanjskih poslova Francuske ubijenom u Pojasu Gaze.

Zastupnica iz ljevičarske stranke La France Insoumise (LFI) podsjetila je u utorak na platformi X da je zaposlenik Ahmad Abu Shamla ubijen u izraelskim zračnim napadima na Pojas Gaze.

Dodala je da je Shamla radio na Francuskom institutu 23 godine.

Sramotno

"Jutros sam zatražila minut šutnje u Narodnoj skupštini. Predsjednica Narodne skupštine je to odbila. Sramotno", napisla je Panot.

Ministarstvo vanjskih poslova Francuske priopćilo je u utorak da još uvijek čeka objašnjenje izraelskih vlasti o ubojstvu njihovog kolege u Gazi prošlog tjedna.

Ministarstvo vanjskih poslova Francuske u subotu je potvrdilo da je zaposlenik ministarstva podlegao ozljedama u izraelskom zračnom napadu u Rafahu.

Navodi se da je žrtva bila smještena u kući kolege iz francuskog konzulata, koja je bombardovana u srijedu uvečer. U napadu je ubijeno više od deset osoba.

"Naš kolega radio je za Francusku od 2002. godine", navodi se u priopćenju ministarstva, u kojem se izražava sućut obitelji žrtve.

Evakuacija zaposlenika

Kako tvrdi Elsa Faucillon, ljevičarska zastupnica u Francuskoj, žrtva je Ahmad Abu Shamla.

Faucillon je također navela da francuski centar za izdavanje viza u Gazi više ne radi i da Veleposlanstvo Francuske i dalje pokušava evakuirati svoje zaposlenike u regiji.

Izraelski zračni i kopneni napadi na Pojas Gaze od napada Hamasa 7. listopada ostavili su palestinsku enklavu u ruševinama s pola stambenog fonda priobalne teritorije oštećenog ili uništenog. Oko dva milijuna ljudi raseljeno je unutar gusto naseljene enklave zbog nestašice hrane i vode.

U napadima je do sada ubijeno više od 19.600 Palestinaca, a oko 52.500 je ozlijeđeno.

Vjeruje se da je oko 1.200 Izraelaca ubijeno u napadu Hamasa.

Kopirati
Drag cursor here to close