Studentica pozvana na razgovor

''Povlačenje crte'' na VERN-u: Fakultet istražuje slučaj, angažirani i odvjetnici

Na Vernu su angažirali odvjetnički tim koji bi im trebao pomoći u smislu pravnih radnji do kojih će, prema riječima direktora iz Odjela za komunikacije, doći.
Vijesti / Svijet | 17. 11. 2017. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šokantna snimka koja se od utorka poslijepodne proširila Facebookom, a na kojoj je jasno vidljiva ženska osoba koja radi kretnje tijelom karakteristične za konzumiranje kokaina, speeda ili neke druge droge koja se uzima ''na nos'' tijekom predavanja na privatnom veleučilištu Vern, postala je nacionalna tema u susjednoj Hrvatskoj.

Kristijan Pakšec, izvršni direktor Odjela za komunikacije na Vernu nije demantirao da se cijeli slučaj odigrao na Vernu, iako je jučer za 100posto.hr kazao kako smatra da je riječ o Facebook traču kojim se želi okaljati ugled veleučilišta, i to unatoč priopćenju koje je stajalo na njihovim službenim stranicama, a gdje je između ostalog pisalo da su "pokrenuti svi odgovarajući pravni i drugi postupci" kako bi se utvrdile istinite činjenice.

"Čujte, tri najgore stvari koje se na nekom fakultetu mogu dogoditi su droga, alkohol ili prostitucija. Nama se dogodila jedna od tih stvari, teško je sada nakon medijskog senzacionalizma ispraviti stvari. Ispada da je Vern trenutno bitniji od Vlade, Agrokora ili nogometa", kaže Pakšec za 100posto.hr, ističući kako tek treba dokazati da je njihova studentica uistinu konzumirala drogu, a da nije samo simulirala takve pokrete.

Kazao je da bi tijekom današnjeg dana mogli konačno dobiti nekakav relevantni okvir i rezultate istrage, a neslužbno se doznaje da je studentica sa snimke pozvana na razgovor s čelnim dužnosnicima na tom veleučilištu.

Isto tako, na Vernu su angažirali odvjetnički tim koji bi im trebao pomoći u smislu pravnih radnji do kojih će, prema riječima direktora iz Odjela za komunikacije, doći.

Kopirati
Drag cursor here to close