Nestala djevojčica

Potraga za nestalom djevojčicom iz Srbije: Oglasila se austrijska policija u vezi snimke

Policija još uvijek pokušava potvrditi identitet djevojčice na snimci uz pomoć dostupne tehnologije.
Vijesti / Svijet | 02. 04. 2024. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći je li na snimci nestala djevojčica", rekao je danas glasnogovornik bečke policije Marcus Dietrich za Kleine Zeitung negirajući medijske navode koji tvrde suprotno. Kako je naveo, policija još uvijek pokušava potvrditi identitet djevojčice na snimci uz pomoć dostupne tehnologije, prenosi Jutarnji hr.

Dietrich nadalje navodi da je muškarac koji je napravio video ispitan i da trenutno nema drugih svjedoka. Prioritet policije je da pronađu djevojčicu sa snimke i dvije ženske osobe u čijem se društvu nalazila, dodao je.

"Istraga se intenzivno odvija i naši kriminalisti dobro napreduju. Čim budemo imali nove informacije, odmah ćemo obavijestiti javnost", rekao je glasnogovornik bečke policije.

Komentar eksperata iz Srbije

Otkako se u javnosti pojavila snimka iz Beča, istu je komentiralo nekoliko eskperata iz Srbije. Prema riječima jednog od njih, Ibre Ibrahimovića, slučaj otmice djece zbog nelegalnog posvajanja gotovo da i nije poznat u tim krajevima. Nadalje, kako naglašava, uglavnom se otimaju djeca iz disfunkcionalnih obitelji, a za sada se pretpostavlja da tome nije slučaj s obitelji male Danke. Analizirajući snimak za portal Blic, Ibrahimović je istaknuo, po njemu, veoma neobično ponašanje Rumunjki koje su bile s djevojčicom.

"Znajući kakva je uzbuna podignuta veoma je neobična da na jedan ovako nonšalantan način budete na ulicama Beča. Kod otmice djece vrlo je teško sakriti nepoznato dijete koje dolazi u novu obitelj u novoj sredini", kaže Ibrahimović.

Odvjetnik Stefan Ćorda dodao je da se do sada u praksi nije događalo da se traži otkup osam dana od otmice.

"Kada sam gledao snimku, vrlo mi je indikativna bila i ona torba puna stvari i koja je za neku vrstu prijenosa. Karakteristično je i da se dijete, koje je tako malo, ukoliko je oteto, neće sjećati bioloških roditelja", kaže Ćorda.

Međunarodna potraga

U nedjelju je objavljena i snimka nastala u Beču, na kojoj se može vidjeti djevojčica sličnog uzrasta koja izgleda kao nestala Danka (2). Spomenutu snimku napravio je Srbin koji živi i radi u Beču.

Interpol je pokrenuo međunarodnu potragu za Dankom Ilić (2) nestalom u Srbiji prije tjedan dana. Na snazi je žuta potraga, koja se raspisuje u slučaju potrage za nestalim osobama ili zbog identifikacije osobe koja se ne može samoidentificirati. Kako piše na stranicama Interpola, djevojčicu možete prepoznati po visećoj bradavici ušne školjke na lijevom uhu, kao i madežu nepravilnog oblika na lijevoj nadlaktici, blago tamne boje.

Kopirati
Drag cursor here to close