Imenovana pisma

Pošta s otrovnim ricinom stigla u Pentagon

Ricin može da izazove smrt od 36 do 72 sata od unošenja samo malo količine i za njega ne postoji protuotrov.
Vijesti / Svijet | 03. 10. 2018. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pentagon je priopćio da je primio poštu za koju se sumnja da sadrži otrov ricin, uključujući i pismo upućeno američkom ministru obrane Jimu Mattisu.

Neimenovani dužnosnik rekao je za Glas Amerike da je riječ o dvije koverte, od kojih je jedna bila poslana Mattisu, a druga glavno zapovjedajućem pomorskih operacija, admiralu Johnu Richardsonu.

U priopćenju Ministarstva za obranu navodi se da je objekt za sortiranje pošte, koji se ne nalazi u glavnoj zgradi, pod karantenom, a da Federalni istražni biro (FBI) analizira koverte koje je u ponedjeljak otkrila policija Pentagona, piše Tanjug.

Prema izvorima Glasa Amerike, početni testovi na ricin bili su pozitivni.

Ricin može da izazove smrt od 36 do 72 sata od unošenja samo malo količine i za njega ne postoji protuotrov.

Američke federalne institucije i ranije su dobivale pakete za koje se sumnjalo da sadrže ricin, uključujući i 2013. godine kada su pisma sa tim otrovom upućena jednom američkom senatoru, Bijeloj kući i zvaničniku savezne države Misisipi.

Ubrzo poslije terorističkih napada 11. rujna 2001. godine, pisma sa antraksom, poslana su uredima dvojice senatora u Washingtonu i medijima u New Yorku i na Floridi a u tom incidentu stradalo je pet osoba, podsjeća VOA.

Kopirati
Drag cursor here to close