Akcija Caritasa

Poruka Mostarcima: Odjeće ima, šaljite hranu!

Vijesti / Svijet | 19. 05. 2014. u 08:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući brojnim donacijama naših sugrađana i nesebičnoj pomoći volontera jučer je u organizaciji Caritasa Mostar upućeno šest vozila humanitarne pomoći za područja stradala od poplava u Bosni. Hranu, higijenske artikle, lijekove, odjeću, obuću, prekrivače i sve što su ljudi u kolonama velikodušno donosili u skladište župe Sv. Ivana u Mostaru razvrstavali su brojni volonteri koji su se dijelom organizirano a još više njih potpuno spontano pridružili akciji Caritasa.

Među njima više studenata iz Žepča i drugih pogođenih mjesta, ali i članovi BIOS-a, mladi iz svih mostarskih župa, članovi udruge Minores, te brojni drugi Mostarci kojima je pomoć ljudima u potrebi bila dovoljna motivacija za nesebičan angažman.

U svega par sati najveći dio prikupljene pomoći utovaren je u kamione i kombi vozila. Priskočili su u pomoć i članovi Biciklističkog kluba Mostar i navijači Zrinjskog.

Jedan kamion Caritasa banjalučke biskupije preuzeo je robu za područje Banja Luke, a pet je vozila u večernjim satima stiglo u Sarajevo, gdje su robu preuzele kolege iz Caritasa BKBiH i njihovi volonteri koji će danas organizirati raspodjelu pomoći ugroženom stanovništvu na području Maglaja i Žepča.

Iz Caritasa Mostar zahvaljuju se svim ljudima dobre volje koji su darivali od srca, vozačima koji su prikupljenu pomoć prevezli, svim volonterima koji su pomagali u protekla dva dana i činit će to i danas kada se akcija nastavlja.

Tijekom dana očekuju se kamioni pomoći iz više hercegovačkih župa, a u vremenu od 16 do 18 sati u župi sv. Ivana (Centar II) danas se prikuplja pomoć za Posavinu.

Iz mostarskog Caritasa napominju kako odjeće ima već dovoljno, potrebnija je hrana kojoj ne treba termička obrada, hrana za djecu, pelene, sredstva za higijenu i dezinfekciju.

Kopirati
Drag cursor here to close