Washington i Teheran

Pompeo: Ograničit ćemo Zarifovo kretanje u New Yorku

Zarifu i ostalim članovima iranskog izaslanstva, koji su stigli u New York u nedjelju, bit će dopušteno kretanje između sjedišta UN-a i iranske misije.
Vijesti / Svijet | 15. 07. 2019. u 13:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je u nedjelju da je dao zeleno svijetlo za odobrenje vize iranskom ministru vanjskih poslova Mohammadu Javadu Zarifu da posjeti sjedište Ujedinjenih nacija u New Yorku, dodajući da će Zarifovo kretanje biti značajno ograničeno.

Zarifu i ostalim članovima  iranskog izaslanstva, koji su stigli u New York u nedjelju, bit će dopušteno kretanje između sjedišta UN-a i iranske misije, te obližnje rezidencije iranskog veleposlanstva u UN-u, izjavio je Pompeo za Washington Post.

''Američki diplomati ne šetaju po Teheranu, i stoga ne vidimo nikakvog razloga da iranski diplomati slobodno hodaju ulicama New Yorka'', navode novine Pompeovu izjavu.

Odnosi između Washingtona i Teherana pogoršali su se u posljednjim mjesecima nakon niza međusobnih optužbi, vojnih sporenja i kontinuiranih američkih sankcija protiv  Irana.

Ranije je iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio da je Iran spreman da održi pregovore sa Sjedinjenim Državama ukoliko Washington ukine sankcije protiv Teherana.

Zarif će prisustvovati sastanku na ministarskoj razini o ciljevima održivog razvoja u narednim danima, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close