Zbog sigurnosti

Poljska i Bugarska pozvale svoje državljane da napuste Rusiju

Svi Poljaci i Bugari pozvani su da napuste Rusiju u najkraćem mogućem roku.
Vijesti / Svijet | 28. 09. 2022. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bugarska i poljska vlada pozvale su svoje državljane da hitno napuste Rusku Federaciju pošto bi se mogao otežati prelazak granice i zatvoriti granični prijelazi, dok sve više ljudi bježi od prisilne mobilizacije u Rusiji, piše u srijedu Guardian.

"Poziva se da se suzdržite od putovanja u Rusku Federaciju i preporučuje se da bugarski državljani u Ruskoj Federaciji razmotre mogućnost napuštanja zemlje što je prije moguće, koristeći trenutno raspoloživa prijevozna sredstva", priopćilo je u utorak bugarsko ministarstvo vanjskih poslova.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je sličan poziv, izvijestio je poljski TVP. Objavili su da je Poljska obustavila letove s Rusijom i pozvala građane koji se nalaze u Rusiji da je napuste.

"U slučaju drastičnog pogoršanja sigurnosne situacije, zatvaranja granica ili drugih nepredviđenih okolnosti, evakuacija bi mogla biti znatno otežana ili čak nemoguća...Državljanima Republike Poljske, koji su na teritoriju Ruske Federacije, preporučamo da napuste njezin teritorij raspoloživim komercijalnim i privatnim sredstvima", navodi se u priopćenju.

Od 21. rujna kada je Kremlj objavio djelomičnu mobilizaciju pričuvnog sastava ruske vojske deseci tisuća vojno sposobnih muškaraca izbjegli su iz Rusije, posebno u bivše sovjetske republike u središnjoj Aziji te na Kavkazu.

Kopirati
Drag cursor here to close