Neredi

Policija vodenim topovima rastjerala zabranjeni skup u Bruxellesu

Odvjetništvo je upozorilo da se radi o organiziranju događaja koji je pogrešno nazvan "tulumom" i dodalo da se sudionici izlažu sudskom progonu zbog opasnosti koje nastaju na velikim skupovima.
Vijesti / Svijet | 01. 04. 2021. u 21:02 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u četvrtak vodenim topovima rastjerala veliki skup u jednom parku koji su vlasti zabranile zbog pandemije koronavirusa, javili su novinari agencije France presse.

Policajci, uključujući one na konjima u punoj spremi, bili su na meti projektila kada su intervenirali i barem jedan od njih je ozlijeđen, prema istim izvorima koji dodaju da je nekoliko sudionika skupa uhićeno.

U srijedu je državno odvjetništvo Bruxellesa upozorilo putem društvenih mreža da je skup predviđen u tom parku 1. travnja "nezakonit zbog mjera borbe protiv covida-19".

Odvjetništvo je upozorilo da se radi o organiziranju događaja koji je pogrešno nazvan "tulumom" i dodalo da se sudionici izlažu sudskom progonu zbog opasnosti koje nastaju na velikim skupovima.

Prema belgijskim medijima, više tisuća ljudi okupilo se na skupu u četvrtak poslijepodne na travnjacima velikog parka u belgijskoj prijestolnici.

Prema snimkama prikazanim na televiziji skupine mladih su plesale i snimale se mobitelima. Nekoliko sudionika je ozlijeđeno tijekom policijske intervencije.

Lokalna policija zasad nije mogla procijeniti broj okupljenih, a njihovo rastjerivanje je još trajalo oko 19 sati po lokalnom vremenu.

U srijedu je državno odvjetništvo najavilo otvaranje istrage kako bi se identificirali organizatori skupa.

Belgija je u subotu ušla u novu fazu strožih mjera koje predviđaju ograničeni pristup trgovinama koje nisu neophodne i ograničenje skupova na otvorenom na četiri odrasle osobe.

Zbog brzog širenja engleske varijante koronavirusa škole i sveučilišta su od ponedjeljak zatvorene.

Kopirati
Drag cursor here to close