Grli i ljubi drugu ženu

Policija uhitila ženu zbog online snimke istospolne ljubavi

Vjeruje se da je uhićenje žene u Geiti prvo uhićenje osumnjičene lezbijke u kampanji protiv homoseksualaca
Vijesti / Svijet | 02. 12. 2017. u 17:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Tanzaniji uhitila je ženu nakon što je snimku koja prikazuje nju kako grli i ljubi drugu ženu na zabavi objavljen na internetu, priopćio je visoki dužnosnik.

Homoseksualnost je kazneni prekršaj u toj istočnoafričkoj zemlji, u kojoj presuda o ''pohotnoj vezi s drugom osobom protiv prirodnog poretka'' može povlačiti kaznu doživotne robije. Žena, za koju policija navodi da boravi u sjeverozapadnom tanzanijskom gradu Geita, uhićena je nakon što je snimka kružila društvenim mrežama prikazujući je kako grli i ljubi drugu ženu i predaje joj prsten.

''Mogu potvrditi da je Tanzanijka u policijskom pritvoru zbog te videosnimke. Objavit ćemo više detalja nakon što zaključimo istragu'', izjavio je u subotu policijski načelnik Geite, Mponjoli Mwabulambo, za Reuters putem telefona.

Vlada tanzanijskog predsjednika Johna Magufulija pojačala je akcije protiv homoseksualnosti otkako je došla na vlast u 2015. i zaprijetila je u lipnju uhićenjem i protjerivanjem aktivista, kao i deregistracijom svih nevladinih organizacija koje se zalažu za prava homoseksualaca. U listopadu su vlasti u najvećem gradu u zemlji, Dar es Salaamu, izvele raciju tijekom sastanka u hotelu, tvrdeći da je skup imao za cilj promoviranje istospolnih veza, i uhitile su najmanje 12 ljudi.

Vjeruje se da je uhićenje žene u Geiti prvo uhićenje osumnjičene lezbijke u kampanji protiv homoseksualaca, a policijski izvori su priopćili da vlasti također tragaju za ženom koja je primila prsten na snimci.

Kopirati
Drag cursor here to close