Austrija

Policija preuzela Hitlerovu rodnu kuću

Čelnik komisije zadužene za preuređenje objekta Herman Feiner kazao je da će projekat koštati pet miliona eura i da će biti završen 2022. godine
Vijesti / Svijet | 03. 06. 2020. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasti Austrije predstavile su danas projekt kojim će rodna kuća nacističkog diktatora Adolfa Hitlera biti preuređena i korištena kao policijska stanica u gradu Braunauu na Innu, javlja Anadolu Agency (AA).

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer danas je u Beču predstavio arhitektonsko rješenje preuređenja kuće u kojoj je Hitler rođen 1889. godine.

Nehammer je kazao da će pretvaranje Hitlerove rodne kuće u policijsku stanicu smislen potez jer policija štiti ljudske slobode i prava.

Čelnik komisije zadužene za preuređenje objekta Herman Feiner kazao je da će projekt koštati pet milijuna eura i da će biti završen 2022. godine.

Arhitekt Robert Wimmer kazao je da će povijesni aspekti objekta biti očuvani.

Hitlerova rodna kuća u austrijskom gradiću na granici s Njemačkom u proteklim godinama je bila mjesto okupljanja neonacista, zbog čega su austrijske vlasti 2016. godine donijele odluku o eksproprijaciji tog objekta.

Vlasnica kuće Gerlindea Pommer osporila je eksproprijaciju, a Ustavni sud Austrije je presudio u korist austrijske vlade.

Krajem prošle godine na području Europske unije raspisan je tender za projektne ideje preuređenja Hitlerove rodne kuće kako bi bila adekvatan objekt za potrebe policijske stanice i policijske direkcije distrikta Braunau.

Kopirati
Drag cursor here to close