Nisu uspostavili vezu

Policija krvnika iz Nice još nije povezala s Islamskom državom

Vijesti / Svijet | 18. 07. 2016. u 08:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski istražitelji još nisu uspostavili vezu između napadača iz Nice i neke terorističke mreže, uključujući Islamsku državu, izjavio je danas francuski ministar unutarnjih poslova Bernar Kaznev.

"Ne možemo isključiti mogućnost neuravnoteženog i veoma nasilnog pojedinca koji je prošao kroz brzu radikalizaciju i počinio ovaj apsolutno sramni zločin", rekao je Kaznev.

Mohamed Lahuaiej Bulel, 31-godišnji Tunižanin, kamionom teškim 19 tona uletio je među ljude na šetalištu u Nici prošli tjedan i ubio 84 osobe, a ozlijedio oko 300 ljudi. Islamska država priopćila je da je jedan od njenih vojnika izvršio napad kao odgovor na poziv da se napadnu zemlje iz međunarodne koalicije koju predvode SAD u borbi protiv ove grupe.

Bivši predsjednik Nicolas Sarkozy izjavio je u nedjelju da u prethodnih 18 mjeseci nije učinjeno sve što se trebalo učiniti Kaznev je rekao da je ponašanje pojedinih političara sramno i da oni ne poštuju razdoblje žalosti.

 

Podsjetimo, Islamska država je u subotu priopćila da je napadač u Nici pripadnik njezinih redova, koji je slijedio poziv Islamske države da napadne građane zemalja koje se bore protiv militanata.

Skužbe su ranije navodile kako Mohamed nije bio na popisu obavještajnih službi, ali je policiji bio poznat po nasilju i krađama.

Prema riječima ministra unutarnjih poslova Bernara Kazneva, francuskim vlastima ništa nije ukazivalo da bi on mogao da počini takvo krvoproliće. Francuski ministar unutarnjih poslova Bernar Kazenev iranije je izjavio da ukoliko je bio islamski militant, onda je radikaliziran veoma brzo. Kazenev je ponovio da Francuska ne posjeduje dokaz da je Bulel islamski militant, ali sve ukazuje na to da je radikaliziran veoma brzo.

Obitelj napadača je za medije rekla kako su uvjereni da Mohamed nije terorist, već da je psihički bolestan, te su službama u Francuskoj proslijedili dokumente njegovog liječenja. Dok, poznanici i rođaci govore kako je uvijek bio nasilan, te da je tukao ženu, nije postio, pio je i nije bio pravi vjernik.

Kopirati
Drag cursor here to close