BBC zavirio na intenzivni odjel

Pogledajte kako se medicinske sestre opremaju za ulaz među zaražene

Komunikacija je gotovo nemoguća, a nakon smjene medicinske su sestre natopljene znojem.
Vijesti / Svijet | 26. 03. 2020. u 16:55 Bljesak.info
Coronavirus: Life as a Nurse in South Korea's Epicenter

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa BBC-ja zavirila je Odjel za intenzivnu njegu bolnice u Seoulu Južnoj Koreji, u kojemu su smješteni pacijenti koji boluju od bolesti COVID-19. Snimka koju su objavili danas pokazuje kako se medicinske sestre pripremaju za ulazak među zaražene koronavirusom.

Od glave do pete umotane u zaštitnu opremu i sa sistemom koji im pruža tu mogućnost da dišu samo unutar njega, sve dok na leđima nose ekstremno težak aparat, ove hrabre žene u isto vrijeme skrbe o pacijentima. Njima je pak potrebna konstantna opskrba lijekovima i tekućinom.

Video: A young ICU nurse’s daily story on fighting against COVID-19

Najteže je, kažu, kroz opremu čuti što im pacijent govori, ako je to u stanju. Komunikacija je gotovo nemoguća, a nakon smjene medicinske su sestre natopljene znojem.

U bolnici postoji i crvena linija koja se ne smije prijeći. Ona signalizira da ste zašli na moguće kontaminirano područje, a jednom kad ste ju prešli, morate na temeljitu dezinfekciju. Proces je to koji ove medicinske sestre, kao i liječnici u smjeni, koja traje po dva sata bez pauze, obave više puta, prenosi Slobodna Dalmacija. 

Rade najčešće u paru, jer pacijente je potrebno preokretati kako pritisak na pluća ne bi bio prevelik. 

- Teško je, naravno, i bojimo se. No jednom kad osvijestimo da su ti ljudi naši pacijenti, sve nekako dolazi prirodno, kažu ove medicinske radnice na prvoj liniji liječenja od zaraze.

Kopirati
Drag cursor here to close